RYHMIEN SYKSYN KUULUMISET

9.12.2022

Ryhmien kuulumisia syyskaudelta 2022.

Perheakro on leikkinyt paljon, sekä tutustunut telinevoimistelun eri osa-alueisiin, mm. trampoliiniin ja nojapuihin. Perheakro on ihanan eloisa ryhmä ja täynnä intoa, jossa kaikki tekevät oman tasonsa mukaisesti. Keväällä jatketaan leikkien kautta temppuilua ja jatketaan tutustumista salin eri telineisiin.

Tenavat 3-4v. ryhmä ovat opetelleet kauden aikana liikkumisen perustaitoja, kuten hyppimistä, kierimistä ja  oman kropan hallintaa. Käsilläseisonta harjoitteitakin olemme päässeet pienimuotoisesti kokeilemaan.

TV 4-5 ryhmässä on harjoiteltu monipuolisesti liikkumisen taitoja, tasapainoiltu, iloittu ja tutustuttu salin telineisiin sekä välineistöön. Keväällä jatketaan lajinomaisesti taitojen  kartuttamista, – ja opitaan yhdessä uutta!

Tenavajumppa 4-5 vuotiaiden syyskaudella olemme mahtavan tenavajoukkomme kanssa harjoitelleet  perusliikuntataitojen lisäksi keskittymistä, ohjeiden  kuuntelua ja jumppakavereiden huomioimista. Erilaisia uusia ja vanhoja sääntöleikkejä harjoitellaan jatkuvasti ja ryhmämme isommat ovat innokkaita esimerkkejä pienemmille. Temppuradoilla jokainen tenava on rohkaistunut omaan tahtiinsa harjoittelemaan uutta taitoa, on opittu kuperkeikkoja, yhdellä jalalla hyppyjä ja harjoiteltu mm. oikonojaa, korkealla puomillakin ovat jotkut jo uskaltaneet tasapainoilla. Tärkeää on myös osata rauhoittaa itsensä, ja tätä olemme harjoitelleet erilaisilla loppurentoutuksilla. Tenavista onkin tullut syksyn aikana vallan rentoutumisen mestareita! Kevätkauteen jatkamme innolla, uusia taitoja opetellen ja jo opittuja taitoja harjoittaen, leikin keinoin ja lapsia kuunnellen.

Telinevoimistelu 6-7v. ryhmän kanssa olemme harjoitelleet monia erilaisia liikkeitä ja lempiliikkeitä ovat olleet kärrynpyörät ja erilaiset hypyt hyppykasalle. Ryhmän lempileikkejä ovat olleet suklaahippa, sekä lontoon bussi.

Telinevoimistelu 6-8v. tykkäävät tosi paljon alkuleikistä ihan lemppari on jäätelöauto kaikki lapset on tosi innokkaita oppimaan uutta sekä puhuvat rohkeasti sekä pyytävät apua jos he sitä tarvitsevat tosi paljon löytyy innostusta tähän harrastukseen. 6-8v tykkäävät tosi paljon alkuleikistä ihan lemppari on jäätelöauto kaikki lapset on tosi innokkaita oppimaan uutta sekä puhuvat rohkeasti sekä pyytävät apua jos he sitä tarvitsevat tosi paljon löytyy innostusta tähän harrastukseen. Paljon opittu uutta syksyn aikana.

Telinevoimistelu  8-9v. ryhmä on innokas ja energinen ryhmä. Ryhmäläiset ovat ahkerasti harjoitelleet urhohyppyä selälleen, sekä kärrynpyöriä. Yksi ryhmän lempileikeistä on ehdottomasti jäätelöauto..

Telinevoimistelu 10-11v. ryhmän kanssa olemme harjoitelleet paljon erilaisia liikkeitä, ja niistä suosikkeja ovat olleet arabialainen ja urhonhyppy selälleen. Ryhmä on aina innokas oppimaan uutta ja leikkimään vauhdikkaita leikkejä.

Telinevoimistelu 9-12v: on tosi paljon innokkaita nuoria, löytyy innostusta oppimaan uusia asioita , keväällä on tiedossa harjoittaa vähän haastavempia taitoja

Taitoryhmät (6-8v., 9-11v.) ovat syksyn ajan ahkerasti harjoitelleet tulevia merkkisuorituksia varten ja halukkaat pääsivät näyttämään taitojaan syksyn Stara-kilpailuissa. Ryhmien lempiliikkeitä ovat olleet mm. flickit ja käsilläseisonnat. 

Taitotelinevoimistelu 11-15v ryhmäläiset ovat koko syksyn olleet innokkaita oppimaan uutta pronssi- ja hopeamerkkien parissa. Osa ryhmäläisistä osallistui myös Savonlinnassa järjestettyyn STARA-tapahtumaan. Voimistelijoiden ihan suosikki alkulämmittely on ollut ”KPK” eli kaikki polttaa kaikkia. Keväällä jatkamme touhuamista merkkien parissa, mutta jätämme aikaa myös uuden opettelulle!

Freegym 5-7v. ryhmäläiset ovat harjoitelleet ahkerasti kärrynpyöriä ja kuperkeikkoja. Parkour hippa ja lattia on laavaa nojapuilla ovat olleet ehdottomasti ryhmän lempileikkejä.

Freegym 8-9v. ovat harjoituksissa leikkineet paljon vauhdikkaita leikkejä ja pelejä, sekä näyttäneet taitavia temppujaan eri telineillä. Ryhmän lempitelineitä ovat ehdottomasti trampoliini, sekä trampparata.

Parkour ryhmät ovat olleet täynnä innokkaita harrastajia, jotka eivät pelkää haastaa ja ylittää itseään oman kehon hallinnan parissa. Syyskaudella ollaan opittu paljon uusia ylityksiä ja temppuja, mutta paljon uutta on vielä luvassa. Ensi kaudella tulemme tutustumaan eri voltteihin ja tankojen hyödyntämiseen eri tilanteissa.

Pihlajaniemen Tyttis- jumpan syyslukukauden kuulumiset. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, voimaosiosta ja venyttelyhetkestä. Pääosa tunnista ollaan telineillä. Telineet on useasti sijoiteltu monipuoliseksi radaksi  ja telineiden välillä on useita voimaa harjoittavia sekä koordinatiota ja ketteryyttä harjoittavia tehtäviä. Telineistä suosituimmat ovat 12 metrinen ilmavolttari, rekki ja puomit. Hypyssä moni on oppinut hienoja hyppyjä. Välinevoimistelujakson suosikkiväline ovat nauhat. Niillä on loihdittu monta kivaa esitystä. Kevätlukukaudella odotetaan Staratapahtumia, jonne on varmasti innokkaita osallistujia. Lämmin kiitos innokkaille jumppareille innostuneesta asenteesta voimistelua kohtaan, kannustavasta ja ystävällisestä, iloisesta ilmapiiristä jumpassa. Iso kiitos myös siitä miten näppärästi telineet laitetaan ja korjataan pois jumpan aluksi ja lopuksi.

NTV Old Stars, tutummin Höntsäryhmä (naisten telinevoimistelu) perustettiin syksyllä 2022 vastaamaan tarpeeseen, jossa kilpauransa päättäneet voimistelijat kyselivät mahdollisuutta jatkaa rakkaan lajin parissa. Ryhmässä on ylläpidetty taitoja ja pitkän tauon jälkeen opeteltua vanhoja uudelleen. Osa ryhmäläisistä onkin ollut lajin parissa jo ainakin kymmenen vuotta ja muistelleet kuinka ovat esiintyneet ensi kertaa seuran 100-vuotisjuhlassa. 😀

Aikuisten telinevoimistelussa on tänä syksynä opeteltu uusia juttuja ja hiottu vanhoja taitoja. Liikkeistä on harjoiteltu mm. voltteja, puolivolttia ja kauden vikoilla treeneillä on alettu harjoitella flikkiä.

Naisten telinevoimistelun kilparyhmät 

Aidassa voimistelee kuusi innokasta ja motivoitunutta voimistelijaa. Syksyllä suoritettiin voimisteluliiton merkkejä ja harjoiteltiin naisten telinevoimistelun kisasarjoja. Osa voimistelijoista pääsi syksyllä kisaamaan ensimmäiset B-luokan kilpailunsa. Myös muut voimistelijat treenaavat kohti ensimmäisiä kilpailujaan.

Telinevoimistelun kilparyhmä Aaria on täynnä innokkaita ja motivoituneita voimistelijoita, joilta ei hauskanpitoa treeneistä puutu. Aarialaiset kisaavat B-C luokassa ja syksyn aikana kisasarjojen lisäksi ollaan harjoiteltu paljon uusiakin juttuja!

Elektran syksy on mennyt vauhdikkaasti. Kisakausi sujui kaikilla hienosti ja osa voimistelijoista saavutti luokkanousut. Annu saavutti ensimmäisen Savolilaisena luokkanousut maajoukkuelinjan 2. luokkaan. Kisakauden jälkeen ollaan treenattu innokkaasti ja ahkerasti uusia liikkeitä sekä hiottu vanhoja.

Cheerleading joukkueet 

Harrasteminit Tiny Stars

Kauden aikana olemme opetelleet cheerleadingin perustaitoja, kuten hyppyjä, stuntteja ja akroa, leikkejä unohtamatta. Tiny Stars on porukka täynnä energiaa sekä halua oppia uutta.

Kilpaminit Starlets

Minit ovat opetelleet kauden aikana kisaohjelmaa ahkerasti. Olemme kiinnittäneet huomiota tiukkuuteen sekä cheermäisyyteen. Starlets on tiivis ja yhtenäinen porukka jossa kaikki haluavat oppia uutta.

Kilpajunnut Stardust

Junnut ovat kauden aikana päässeet hiomaan perustaitoja sekä opettelemaan uutta. Stardust on porukka jossa hauskuus eikä yhdessä tekeminen lopu.

Kilpasennut Celestial

Celestial on treenannut syksyn ajan tavoitteellisesti kohti kevään kilpailuja. Treeneissä ollaan harjoiteltu cheerleadingin perusteita sekä vaikeampia taitoja. Tällä hetkellä joukkueessa treenaa 5 urheilijaa, jotka ovat syksyn aikana kehittyneet huimasti yhdessä, mutta myös yksilöinä.