Naisten telinevoimistelu

Telinevoimistelu on monipuolinen laji, joka vaatii muunmuassa liikkuvuutta, voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja taituruutta. Telinevoimistelussa menestymiseen tarvitaan tuhansia toistoja ja periksi antamatonta harjoittelua. Kilpavoimistelu ei kuitenkaan ole pelkkää totista treeneemista ja kovia tavoitteita, vaan voimistelun täytyy olla myös hauskaa. Rakkaus lajiin tuo harjoittelulle tarkoituksen. Vain hyvällä motivaatiolla ja ahkeralla harjoittelulla pääsee pitkälle.

Naisten telinevoimistelussa kilpaillaan neljällä telineellä: permannolla, puomilla, eritasonojapuilla ja hypyssä. Harjoituksissa käytetään lisäksi mm. trampettia, rekkiä, puolapuita, trampoliineja, köysiä jne. Telinevoimisteluharjoituksiin kuuluu telineharjoitteiden lisäksi voimaharjoittelu, pelit, leikit ja liikkuvuusharjoittelu.

SaVoLilla on tällä hetkellä neljä naisten telinevoimistelun kilparyhmää. Kilparyhmät harjoittelevat tavoitteellisesti 3-4 kertaa viikossa (5,5-11h/vko). 

Tosca (harrastekilparyhmä, merkit ja stara)

Aida (stara, B-luokka)

Aaria (B-C-luokka)

Alessio (C-D-luokka)

Elektra (D-, E-, F-, ja maajoukkuelinjan luokat)

Syksystä 2023 alkaen on mahdollista treenata kohti kilparyhmää uudessa merkkisuorituksiin ja stara kilpailuihin keskittyvässä harrastekilparyhmä Toscassa (7-12v). Ryhmä treenaa kerran viikossa 2h kerrallaan. Jos treeni-intoa riittää enemmän, on myös lanseerattu mahdollisuus treenata Toscassa ja taitoryhmässä yhteensä 3,5h/vko, jolloin saa kaksi ryhmää edullisempaan hintaan (yht. 580€ sis.jäsenmaksu 20€).  Jos teillä ollaan kiinnostuneita yhdistelmä ryhmästä, ota yhteyttä toimisto@savoli.fi .

Huomioithan, että telinevoimistelun kilparyhmiin ei oteta ilmottautumisia vastaan harrasteryhmien tavoin. Mikäli lapsenne on kiinnostunut aloittamaan kilpailemisen, sivun yläosan linkkien kautta löydät tietoa kuinka kilparyhmään pääsee mukaan, harrastuksen kustannuksista sekä kilpatoiminnasta Savolilla.

Lisätietoa lajista ja kilpailujärjestelmästä: https://www.voimistelu.fi/lajit/naisten-telinevoimistelu/

Savonlinnan Voimistelu ja Liikunta

Toimisto
toimisto@savoli.fi

Seurakoordinaattori
Ida Vänttinen
Puh. 0442354028 (arkisin)
ida@savoli.fi

Puheenjohtaja
Johanna Tynkkynen
puheenjohtaja@savoli.fi

SAVOLI-Sali

Savonlinnan Voimistelu ja Liikunta

Nojanmaantie 15
Savonlinna, 57210
Finland

Ota yhteyttä